Thailand - tirsdag den 14. marts 2006


Taxatur på Phuket

Tilbage

I dag skulle vi på tur på Phuket. Vores chauffør hed Gritsana. jeg anslog hende til at være 35-40 år gammel. Hun var en meget frisk pige, der viste sig at være vores perfekte guide for en dag. Hun kørte i en flot Honda med en effektiv aircondition og automatgear. Hun roste os for at vi havde tilrettelagt turen godt. De første par stop viste sig dog at være flop.

1. Kathu Waterfall

var kun en lille bæk, fordi det ikke havde regnet meget på Phuket. Gritsana fortalte, at thailænderne kun sjældent tager ned på strandene, der tiltrækker så mange turister. De tager højst derned for at tage et billede i ny og næ, men foretrækker steder som Kathu Waterfall, hvor familie og venner f.eks. samles om picnic og bader i de bassiner, som skabes af floden - når den ellers er leveringsdygtig i vand.

2. Bungee Jump.

Et kort stop for at se et enkelt spring. Det var ikke helt så idyllisk et område, som jeg havde ventet. Vi svedte, så vandet drev af os og nød godt af den airconditionerede bil.

3. Tesco Lotus Shopping Center.

Et af tre megastore shoppingcentre, som bruges af thailænderne. Vi forsøgte at købe ps2 spil til Lasse men de havde kun selve spilenheden - ingen spil.

4. Phuket Butterfly Garden.

Entre 200 b. pr. person. Ganske flot og med god information om sommerfugle og insekter. Der var mange flotte sommerfugle. Her var desværre utrolig varmt, så vi gik området igennem i et opskruet tempo og gav os ikke tid til at se på de flotte sommerfugle.

5. Phuket Orchid Garden and Thai Village.

Vi gjorde primært et stop her, for at se på orkideerne. Vi gik en tur ned gennem de mange rækker af blomster. Der var ikke så mange af planterne, der var i blomst. Gritsana viste mig også en ananasplante i blomst og hun berettede om, hvordan thailænderne formår at bruge alle dele af en plante, så intet går til spilde.

6. Frokost i Laem Hin

En lokal landsby nord for Phuket by og med udsigt til øen Maphrao. Pris samlet ca. 550 b. for 4 personer. Vi havde bedt Gritsana finde en lokal restaurant og hun kørte os ud til en lille landsby, hvor turisterne sjældent kommer. Byen ligger tæt på den havn, hvorfra der sejler speedbåde til Phi Phi øerne og Phang Gna bugten. Maden var helt enestående. 4 fiskeretter, der hver især smagte rigtig dejlig. Bl.a. en ret med hele rejer sat på planter og friturestegt. Det så næsten ud som om rejerne var fanget sammen med deres rette element. Maden var turistkrydret - dvs. ingen chili...

7. Rang Hill.

Et udsigtspunkt i Phuket By. Ganske imponerende udsigt over byen. Kan klart anbefales - især i klart vejr. Der var desværre diset, da vi var der. Vi så også en abe, der forsøgte at fravriste lidt mad fra en thaipige. Tag en tuktuk her op. det er for langt at gå.

8. Rawai Beach.

En lokal strand syd for Phuket by. Bruges meget af de lokale til at spise i strandkanten. På den ene side af strandpromenaden ligger madboderne tæt og på den anden side - ned mod vandet står små lave borde med siddepuder omkring. Her kan man indtage maden. Da vi kørte igennem området, var der lavvandet og stort set ingen vand langs kysten, så det må være et meget fladt og lavvandet område, når vandet er her. Gritsana fortalte, at der er ca. 2 meter mellem flod og ebbe.

9. Nai Harn Beach.

Ligger ved det sydvestligste punkt på Phuket. Her sås skaderne fra tsunamien i form af ødelagte bygninger, selv om de lå forholdsvis højt i forhold til stranden. Vi havde tidligere set det kendte Sunset Viewpoint syd for stranden, så guiden viste os et par flotte udsigtspunkter syd og nord for stranden.

10. Kata View Point.

Gritsana var lidt forundret over, at vi ikke havde set dette sted før. Der var en flot udsigt over de nærliggende strande Kata Noi Beach, Kata Beach og Karon Beach. Desværre var det meget diset og vores guide mente, at hun kunne spotte regn syd for os.

Vores begivenhedsrige tur sluttede ved, at vi kørte gennem Kata og Karon og vi var ved hotellet ved 17:20 tiden.

Alt ialt måtte vi konstatere, at vi atter var tilfredse over hele linien. Vores guide Gritsana havde leveret en helt igennem professionel indsats. Meget flot og behagelig kørsel, som alle kunne være tjent med. Gritsana talte et meget forståeligt engelsk. Vi forstod langt det meste af det. Hun var yderst informativ og vi var enige om, at hun skulle have vores bedste anbefalinger. 2500 b. var absolut godt givet ud til en dagstur, som vi selv havde sammensat. Prisen var ikke højere en ethvert dansk rejsebureau kan finde på at tage for at komme til et enkelt sted - pr. person forstås.

Helt opstemte af den gode oplevelse, nød vi for første gang en kølig dukkert i hotellets swimmingpool og en drink i baren samt et afsvalende bad, før turen gik mod centrum. Det var fars tur til at bestemme og han var hemmelighedsfuld. Op gennem Bangla Road og ned mod Buffalo Steak house. Et par restauranter før var danske og far havde valgt en af dem, Holger Danske hed den vist, hvor de serverede Chateaubriand. Det smagte fint men rødvinen var alt for varmt. Det hjalp, at vi kom en isterning i.

Vi var som sædvanlig trætte af varmen og provianterede og tog derefter hjem, for en godnatdrink. Vi sad og ventede på, at der skulle blive regnvejr, for det lynede godt ude i bugten og et par dråber blev det også til, men ingen seriøs troperegn. Atter var vi i seng før kl. 22:30.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22